Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram zalmfilet
- 200 gram broccoli
- 150 gram groene pesto
- 30 gram paneermeel
- 2 tenen knoflook
- 1 rol bladerdeeg
- 1 sjalot
- 1 ei
Bereiding
- Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190-200 graden.
- Kook de broccoli ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit ze op middelhoog vuur aan in een ruime pan of wok.
- Voeg dan de broccoli toe als deze gekookt heeft en bak deze kort mee.
- Meng vervolgens de pesto door het mengsel.
- Voor de binding voeg je vervolgens circa 25-30 g paneermeel toe of zoveel als nodig. Het geheel moet enigszins stevig worden.
- Rol het verse bladerdeeg uit op een bakplaat en plaats 400 g zalmfilet in het midden. Bestrooi riant rondom met zout en peper.
- Verdeel het broccoli mengsel over de zalm en vouw het geheel als een pakketje dicht. Keer het pakketje om zodat de vouwranden aan de onderkant liggen.
- Kluts het eigeel van 1 ei met 2 tl water los en bestrijk het zalmpakketje rondom met het eigeel. Maak eventueel met een scherp mes inkepingen in het deeg.
- Plaats nu circa 25 minuten in de oven (afhankelijk van de oven of tot de korst goudbruin is).
- Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie
- 728 kcal
- 34 gram koolhydraten
- 32 gram eiwit
- 49 gram vet