Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram zalmfilet
  • 200 gram broccoli
  • 150 gram groene pesto
  • 30 gram paneermeel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 sjalot
  • 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190-200 graden.
  • Kook de broccoli ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit ze op middelhoog vuur aan in een ruime pan of wok.
  • Voeg dan de broccoli toe als deze gekookt heeft en bak deze kort mee.
  • Meng vervolgens de pesto door het mengsel.
  • Voor de binding voeg je vervolgens circa 25-30 g paneermeel toe of zoveel als nodig. Het geheel moet enigszins stevig worden.
  • Rol het verse bladerdeeg uit op een bakplaat en plaats 400 g zalmfilet in het midden. Bestrooi riant rondom met zout en peper.
  • Verdeel het broccoli mengsel over de zalm en vouw het geheel als een pakketje dicht. Keer het pakketje om zodat de vouwranden aan de onderkant liggen.
  • Kluts het eigeel van 1 ei met 2 tl water los en bestrijk het zalmpakketje rondom met het eigeel. Maak eventueel met een scherp mes inkepingen in het deeg.
  • Plaats nu circa 25 minuten in de oven (afhankelijk van de oven of tot de korst goudbruin is).
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie

  • 728 kcal
  • 34 gram koolhydraten
  • 32 gram eiwit
  • 49 gram vet