Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 basilicumplant
  • 2 el zonnebloempitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • 3 el olijfolie
  • 200 gram volkoren penne, ongekookt
  • 1 el vloeibare bak- en braadboter
  • 160 gram kipfilet in blokjes
  • 1 venkelknol
  • 1 aubergine

Bereiding

  1.  Pluk de blaadjes van de basilicumplant. Laat een paar blaadjes over voor de garnering.
  2.  Doe de blaadjes, zonnebloempitten, Parmezaanse kaas, knoflook en 2 el olijfolie in een keukenmachine en mix het geheel fijn. Tadaaah! Dit is groene pesto. Breng nog een beetje op smaak met peper en giet er nog 1 el olijfolie over.
  3. Kook ondertussen de volkoren pennen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Verwarm de vloeibare bak- en braadboter in een hapjespan en bak de kipfilet 5 minuten op middelhoog vuur.
  5.  Snijd ondertussen de venkelknol en aubergine in blokjes.
  6. Roerbak deze ongeveer 10 minuten met de kipfilet mee.
  7. Giet de penne af en spoel af met koud water, dan plakt het minder.
  8. Serveer de penne op een bord met de kip, aubergine en venkel en voeg al laatste 2 eetlepels groene pesto toe. Garneer met een paar blaadjes basilicum. Buon appetito!