Ingrediënten voor 2 personen
- 1 basilicumplant
- 2 el zonnebloempitten
- 100 gram Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- 3 el olijfolie
- 200 gram volkoren penne, ongekookt
- 1 el vloeibare bak- en braadboter
- 160 gram kipfilet in blokjes
- 1 venkelknol
- 1 aubergine
Bereiding
- Pluk de blaadjes van de basilicumplant. Laat een paar blaadjes over voor de garnering.
- Doe de blaadjes, zonnebloempitten, Parmezaanse kaas, knoflook en 2 el olijfolie in een keukenmachine en mix het geheel fijn. Tadaaah! Dit is groene pesto. Breng nog een beetje op smaak met peper en giet er nog 1 el olijfolie over.
- Kook ondertussen de volkoren pennen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm de vloeibare bak- en braadboter in een hapjespan en bak de kipfilet 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de venkelknol en aubergine in blokjes.
- Roerbak deze ongeveer 10 minuten met de kipfilet mee.
- Giet de penne af en spoel af met koud water, dan plakt het minder.
- Serveer de penne op een bord met de kip, aubergine en venkel en voeg al laatste 2 eetlepels groene pesto toe. Garneer met een paar blaadjes basilicum. Buon appetito!