Ingrediënten voor 2 porties
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- 300 g aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1/2 chorizoworst
- 1/2 ui
- Zout en peper (naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken.
- Schil en snij de aardappelen in blokjes (2 cm) en leg deze in de pan met kokend water.
- Laat de aardappelblokjes 5 min koken en giet vervolgens het water af.
- Snij de chorizo in plakjes van een ½ cm dik. Snij de ui in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak hierin de aardappelblokjes samen met de chorizo en de ui 5 min op hoog vuur.
- Klop de eieren los samen met de slagroom, maak op smaak met zout en peper.
- Schenk het ei mengsel over de aardappel, chorizo en ui in de pan en bak dit 4 min mee.
- Haal vervolgens de pan van het vuur en plaats deze in de oven op 120 graden en laat het geheel 20 min garen.
- Haal vervolgend uit de oven en laat 10 min afkoelen.
Suggesties
U kunt ook zoete aardappel gebruiken
Voedingswaarde voor 1 portie
810 kcal
26 gram eiwit
65 gram vet
28 gram koolhydraten