Ingrediënten voor 2 porties

  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 300 g aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 chorizoworst
  • 1/2 ui
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken.
  3. Schil en snij de aardappelen in blokjes (2 cm) en leg deze in de pan met kokend water.
  4. Laat de aardappelblokjes 5 min koken en giet vervolgens het water af.
  5. Snij de chorizo in plakjes van een ½ cm dik. Snij de ui in halve ringen.
  6. Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak hierin de aardappelblokjes samen met de chorizo en de ui 5 min op hoog vuur.
  7. Klop de eieren los samen met de slagroom, maak op smaak met zout en peper.
  8. Schenk het ei mengsel over de aardappel, chorizo en ui in de pan en bak dit 4 min mee.
  9. Haal vervolgens de pan van het vuur en plaats deze in de oven op 120 graden en laat het geheel 20 min garen.
  10. Haal vervolgend uit de oven en laat 10 min afkoelen.

Suggesties

U kunt ook zoete aardappel gebruiken

Voedingswaarde voor 1 portie

810 kcal

26 gram eiwit

65 gram vet

28 gram koolhydraten