Ingrediënten voor 4 personen

  • 560 g ravioli gevuld met spinazie en ricotta
  • 1 knoflookteen
  • 500 g cherrytomaten
  • 80 g spekblokjes
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g crême fraîche
  • 50 g geraspte (oude) kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Waterkoker
  • Mesje
  • Snijplank
  • Pan met deksel
  • Hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Breng een pan met deksel met water aan de kook (voor de ravioli)
  2. snijd de knoflook heel fijn
  3. halveer de cherrytomaten
  4. verhit een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de spekblokjes samen met de knoflook, 2 min op middelhoog vuur.
  5. voeg de cherrytomaten toe en pak nog eens 2 minuten
  6. kook de ravioli in 4-6 minuten gaar, giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel
  7. Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend heet water overheen zodat het slinkt. Druk met een lepel het vocht uit de spinazie.
  8. Voeg de spinazie en crème fraîche toe aan de hapjespan.
  9. Haal de hapjespan van het vuur en schep de ravioli erdoorheen.
  10. Verdeel over de borden en serveer met de geraspte kaas.

Voedingswaarde per portie

657 kcal

27 g eiwit

50 g koolhydraten

37 g vet