Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g volkoren pasta
- 6 zongedroogde tomaten (+ 1 el olie hiervan)
- 1 teen fijngesneden knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- Olie
- 1 paprika in blokjes
- 1 blikje linzen (uitlek gewicht 130 g)
- 150 g (diepvries) doperwten
- 2 el geraspte jong belegen kaas of edelgistvlokken
- Basilicum voor garnering
Bereiding
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en de olie, knoflook, Italiaanse/ Provençaalse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
- Verhit olie in een pan, bak de paprika kort en voeg de tomatensaus toe.
- Voeg de linzen en doperwten toe en verwarm deze.
- Roer de pasta door de saus en serveer met kaas of edelgistvlokken en wat basilicum.
Voedingswaarde voor 1 portie
700 kcal
29,3 g eiwit
98,7 g koolhydraten
16,6 g vet