Met deze koudere temperaturen richting de feestdagen is dit een heerlijk tussendoortje om jezelf weer wat op te warmen.
Ingrediënten voor 1 taart
- 60 gram (zachte) boter (+ extra boter om de springvorm in de vetten)
- 40 gram pure chocolade
- 10 gram hazelnoten
- 150 gram witte basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 peren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden of heteluchtoven op 160 graden
- Vet de springvorm in en hak de chocolade en hazelnoten fijn
- Klop de boter, basterdsuiker en het snufje zou tot een romige massa
- Voeg de eieren een voor een toe en klop tot deze volledig zijn opgenomen
- Schep je melk, chocolade en hazelnoten door het beslag
- Spatel het bakmeel door het beslag en schep in de springvorm
- Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in lengte in parten en druk deze als een waaier in het beslag
- Bak voor 45 minuten in het midden van de oven.
Tip: lekker met crème fraiche of volle kwark gemengd met vanillesuiker voor extra eiwitten.
Voedingswaarde per persoon
- 435 kcal
- 40 gram koolhydraten
- 8 gram eiwit
- 25 gram vet