Met deze koudere temperaturen richting de feestdagen is dit een heerlijk tussendoortje om jezelf weer wat op te warmen.

Ingrediënten voor 1 taart

  • 60 gram (zachte) boter (+ extra boter om de springvorm in de vetten)
  • 40 gram pure chocolade
  • 10 gram hazelnoten
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 peren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden of heteluchtoven op 160 graden
  • Vet de springvorm in en hak de chocolade en hazelnoten fijn
  • Klop de boter, basterdsuiker en het snufje zou tot een romige massa
  • Voeg de eieren een voor een toe en klop tot deze volledig zijn opgenomen
  • Schep je melk, chocolade en hazelnoten door het beslag
  • Spatel het bakmeel door het beslag en schep in de springvorm
  • Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in lengte in parten en druk deze als een waaier in het beslag
  • Bak voor 45 minuten in het midden van de oven.

Tip: lekker met crème fraiche of volle kwark gemengd met vanillesuiker voor extra eiwitten.

Voedingswaarde per persoon

  • 435 kcal
  • 40 gram koolhydraten
  • 8 gram eiwit
  • 25 gram vet