Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram kruimige aardappelen in schil
  • 400 gram wortel
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram kikkererwten
  • 400 gram (vegetarische) gehaktballetjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Laat de schil aan de aardappelen en snijd ze in partjes. Schil de wortel en de pastinaak en snijd in reepjes zoals frietjes.
  4. Leg de aardappel, wortel, pastinaak op de bakplaat en voeg de kikkererwten toe. Verdeel hier de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, naar smaak peper en zout over en schep goed om.
  5. Bak voor 10-15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, schep de groente op en voeg de (vega)gehaktballetjes toe. Bak nog eens 10-15 minuten tot het geheel gaar is. De baktijd kan verschillen per oven.

Verdeel over de borden en serveer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  • 644 kcal
  • 56 gram koolhydraten
  • 29 gram eiwit
  • 31 gram vet