Ingrediënten voor 6 personen
- 150 g bloem
- 75 g suiker
- 75 g roomboter
- snufje zout
- 6 gewelde abrikozen / pruimen
- 1 bakje ongezouten noten (175 g)
- 150 g suiker
- 1 dl slagroom á 125 ml
Bereiding
- Doe de bloem, suiker, roomboter en het zout in een kom en kneed dit tot een stevige deegbal.
- Laat daarna circa 20 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
- Snijd de abrikozen of pruimen in stukjes en verdeel over de bodem van de beklede vorm.
- Hak de noten grof.
- Laat in een pan met dikke bodem suiker met ½ dl water oplossen en laat dit mengsel karamelliseren.
- Roer de noten en de room hier doorheen en verdeel over het deeg.
- Laat de taart circa 50 minuten in de oven gaar bakken.
- Serveer eventueel met een bolletje vanille- of kaneel ijs en wat slagroom voor een heerlijk dessert.
- Ook als een warm dessert of tussendoortje is dit heerlijk. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
605 kcal
10 g eiwit
67 g koolhydraten
32 g vet