Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 200 g kipfilet
  • 1,5 el currykruiden
  • Olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 4 tomaten
  • 200 g sperziebonen
  • 50 g taugé
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1/2 el maïzena (optioneel)
  • Verse koriander of peterselie
  • 1 el fijngehakte cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit met 1 eetlepel currykruiden.
  3. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui en knoflook aan toe.
  4. Voeg de rest van de currykruiden toe en bak de kip ook mee.
  5. Snijd de sperziebonen kleiner en laat deze samen met de tomaten even bakken.
  6. Doe een deksel op de pan, draai en vuur laag en voeg, wanneer de kip bijna gaar en is
    en de sperziebonen bijna gaar zijn, de taugé toe. Laat dit pruttelen tot de curry gaar is.
  7. Roer op het laatste moment de magere yoghurt doorheen.
    Is de saus te dun? Meng 0,5 eetlepel maïzena met een scheutje water tot een glad papje
    en giet dit bij de curry.
  8. Laat dit nog even zachtjes koken tot de saus wat dikker wordt.
  9. Garneer met koriander of peterselie en cashewnoten.

Voedingswaarde per portie

602 kcal

38,5 g eiwit

59,7 g koolhydraten

21,1 g vet