Ingrediënten voor 3 porties

  • 200 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • een snufje chilipoeder (naar smaak)
  • een snufje zout
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2.  Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met water.
  3.  Laat de kikkererwten uitlekken en droog ze af met een schone theedoek.
  4.  Doe de kikkererwten in een kom en meng met de olijfolie. Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder, (chilipoeder) en zout toe en meng alles door elkaar.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten.
  6.  Rooster de kikkererwten op 200 graden voor 15 minuten. Schep ze om en bak ze nog 10-15 minuten tot de kikkererwten knapperig zijn.

Voedingswaarde per portie

  • 157 kcal
  • 5 gram eiwit
  • 9 gram vet
  • 12 gram koolhydraten