Ingrediënten voor 10 personen
- 3 zoete appels
- 1 eetlepel kaneel
- 100 g walnoten, eventueel extra voor de garnering
- 200 g volkoren tarwemeel
- 8 g bakpoeder
- 100 g rozijnen
- 250 g magere kwark
- 3 eieren
- Zonnebloemolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in dunne schijfjes en houd dit apart voor de garnering.
- Rasp 2 appels fijn en meng de appelrasp met de kaneel.
- Hak de walnoten grof en doe dit samen met het volkoren tarwemeel, bakpoeder, rozijnen, magere kwark en eieren in een kom.
- Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en roer hier de appelrasp doorheen.
- Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg in de vom.
- Garneer de cake dakpansgewijs met de schijfjes appel.
- Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten gaar.
Voedingswaarde per portie
233 kcal
8,1 g eiwit
28 g koolhydraten
8,8 g vet