Ingrediënten voor 10 personen

  • 3 zoete appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 g walnoten, eventueel extra voor de garnering
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 8 g bakpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 250 g magere kwark
  • 3 eieren
  • Zonnebloemolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in dunne schijfjes en houd dit apart voor de garnering.
  3. Rasp 2 appels fijn en meng de appelrasp met de kaneel.
  4. Hak de walnoten grof en doe dit samen met het volkoren tarwemeel, bakpoeder, rozijnen, magere kwark en eieren in een kom.
  5. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en roer hier de appelrasp doorheen.
  6. Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg in de vom.
  7. Garneer de cake dakpansgewijs met de schijfjes appel.
  8. Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten gaar.

Voedingswaarde per portie

233 kcal

8,1 g eiwit

28 g koolhydraten

8,8 g vet