Malnucare.nl

  • Home
  • Over Malnucare
    • Algemene Voorwaarden MalnuCare
    • Privacy
    • Projecten en artikelen
    • Vacatures
    • Diëtist aan het woord
  • Gezonde voeding
    • Belang van voedingsstoffen
    • Hoeveel moet ik eten per dag?
  • Als eten een zorg wordt
    • BMI meter
    • Afvallen: gewenst of ongewenst?
    • Verminderde eetlust
    • Eetlust bevorderen
    • Normale voeding calorierijker maken
    • Aanvullende, medische voeding
    • Informatieve links
  • Voeding en ziekte
    • Ondervoeding
    • Bedlegering/doorliggen
    • Kanker
    • Longaandoeningen (COPD)
  • Diëtisten
  • Kosten
  • Contact
 

U bevindt zich hier: Over Malnucare Diëtist aan het woord

Over Malnucare

  • Algemene Voorwaarden MalnuCare
  • Privacy
    • Toestemmingsformulier
  • Projecten en artikelen
    • Artikel NTVD: Nutritional assessment
    • Artikel NTVD: Stepped care bij ondervoeding
    • Artikel NWZ Oncologisch Centrum Magazine
  • Vacatures
  • Diëtist aan het woord

Diëtist aan het woord

Barbecue kriebels

Door: Kristel van der Linden

Rond deze tijd krijg ik altijd zin om te gaan barbecueën. Met het slechte weer van de afgelopen weken, is het er helaas niet van gekomen om dit regelmatig te doen.

 

Jammer, want ik vind het heerlijk en erg gezellig. Als alternatief heb ik regelmatig een etentje voor familie georganiseerd binnenshuis. De afgelopen maand hebben we bijvoorbeeld twee keer gegourmet en toch een keer gebarbecued (onder een luifel weliswaar).

 

Het voordeel van gourmetten of barbecueën is dat iedereen zijn favoriete gerecht kan bereiden. Mijn moeder let op zo'n avond op de calorieën, want zij wil graag nog een aantal kilo's kwijtraken. Mijn oma daarentegen wil graag wat kilo's aankomen en maakt dan gretig gebruik van alle calorierijke sausjes, stokbrood met kruidenboter en de vettere vleessoorten. Ook het nagerecht serveer ik voor haar in een grotere portie met een extra toef slagroom. Ik stimuleer mijn oma dan om voldoende vlees, vis of kip te eten, want daar zitten veel eiwitten in.

 

Favoriete gourmet gerechten in mijn familie zijn: gegratineerde aardappelen; aardappelschijfjes met een topping van kaas. Kaas is bovendien een lekkere smaakmaker en een calorierijke toevoeging voor mijn oma. Groenten zijn ook geschikt om te gratineren met kaas. Een omelet kan eenvoudig worden bereid in een pannetje en levert de nodige eiwitten. Zelfgemaakte knoflooksaus is heerlijk voor bij het vlees, groente en .. eigenlijk smaakt deze saus overal lekker bij. Voor de saus maak ik twee versies: een schaaltje op basis van slagroom voor mijn oma en een schaaltje op basis van magere yoghurt voor mijn moeder.  


Lees ook:

  • Columns 2021

  • Columns 2020

  • Columns 2019

  • Columns 2018

  • Columns 2017

  • Columns 2016

  • Columns 2015

  • Columns 2014

  • Columns 2013

  • Columns 2012

  • Columns 2011

  • Eiwitten: plantaardig VS dierlijk
  • Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?
  • Overgewicht en toch ondervoed?
  • Suiker: gezond of ongezond?
  • De Corona-crisis
  • Kwetsbare ouderen en coronacrisis
  • Positief blijven in onzekere tijden
  • Saamhorigheid tijdens de coronacrisis
  • Houd vol!
  • Weerstand opbouwen
  • Wat Corona allemaal te weeg brengt
  • Smaak- en reukvermogen
  • Samen staan we sterk
  • Huisbezoeken tijdens de Coronacrisis
  • We mogen weer!
  • Weer onderweg
  • Aanpassen naar het nieuwe normaal.
  • De dag van de diëtist
  • De tweede golf
  • Actief blijven
  • Het einde van het jaar
  • Eenzaamheid
  • Meer grip op je gezondheid via technologie
  • The beyond burger
  • Meten is weten!
  • Salades
  • Use it or lose it!
  • Tussendoortjes maken het verschil!
  • Zomer
  • De regie in eigen hand!
  • Vleesvervangers
  • Anderhalve kilo biefstuk
  • Zin of onzin? Voedingssupplementen bij senioren (70+) nodig?
  • Verschillende opvattingen en ideeën over voeding
  • Een zelfde advies voor afvallen en aankomen?
  • Bewondering
  • Jij eet zeker altijd bewust?
  • Kwetsbare ouderen
  • Beweging noodzakelijk?
  • Beter voorkomen dan genezen
  • Even slikken...
  • Gezonde voeding: Wat is waar?
  • Een mooie baan
  • Screenen, behandelen en de kosten en baten van ondervoeding.
  • De nieuwe Schijf van Vijf
  • Ouderen krijgen te weinig zorg
  • Voedingspatroon ouderen 70+
  • Ouderen
  • Webinar over medische voeding
  • Ondervoeding in verzorgingshuizen
  • Vakantie
  • De zomer in het land
  • Op vakantie met drinkvoeding
  • Screening in verzorgingshuis
  • De feestdagen kater
  • Ijspret
  • Lentekriebels
  • Pasen en de geschiedenis
  • Recepten
  • Ondervoeding bij ouderen
  • Zomerhitte
  • Sportzomer
  • Tropische hitte
  • Nieuwe start
  • Griepprik
  • Ondervoeding, de gevolgen...
  • Zwanger!... En nu?
  • Darmproblemen
  • Stofwisselingsziekten
  • Sondevoeding thuis
  • Ondervoeding
  • Ondervoeding - het vervolg
  • Hoofd-halskanker
  • Borstvoeding
  • Als je kind niet normaal kan eten...
  • Ontstekingsziekten in de darmen
  • Stofwisselingsziekten bij kinderen
  • Afscheid
  • Even voorstellen...
  • Barbecue kriebels
  • Het is weer stamppot tijd!
  • En het is weer flink koud!
  • De feestdagen

Print pagina Stuur door
  • Gezonde voeding
    • Belang van voedingsstoffen
      • Eiwitten
      • Vetten
      • Koolhydraten
      • Vitamines
      • Mineralen
      • Sporenelementen
    • Hoeveel moet ik eten per dag?
  • Gezond gewicht
  • Voeding en ziekte
    • Ondervoeding
    • Bedlegering/doorliggen
    • Kanker
    • Longaandoeningen (COPD)
  • Vragen
    • Veel gestelde vragen
    • Stel uw vraag
    • Contactgegevens
    • Contact
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
  • © 2021 malnucare.nl
  • Over deze site
  • Privacy & disclaimer
  • Contact
  •  
  • Contactgegevens
  • Bel: 085-3035750
  • E-mail: info@malnucare.nl

Realisatie: Nedbase