Ingrediënten voor 3 porties
- 200 gram kikkererwten (uit blik)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- een snufje chilipoeder (naar smaak)
- een snufje zout
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met water.
- Laat de kikkererwten uitlekken en droog ze af met een schone theedoek.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng met de olijfolie. Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder, (chilipoeder) en zout toe en meng alles door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten.
- Rooster de kikkererwten op 200 graden voor 15 minuten. Schep ze om en bak ze nog 10-15 minuten tot de kikkererwten knapperig zijn.
Voedingswaarde per portie
- 157 kcal
- 5 gram eiwit
- 9 gram vet
- 12 gram koolhydraten