Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 eieren middelgroot
- 30 gram havermoutvlokken
- 1 rijpe banaan middelgroot
- 1 volle eetlepel pindakaas
- 25 gram rozijnen (optioneel)
- 50 gram rood fruit (optioneel)
Bereiding
- Prak de banaan in een soepkom fijn en voeg hier de havermout en de pindakaas aan toe. Roer met een vork alles goed door elkaar. Breek vervolgens de 2 eieren boven de kom en meng dit met het banaan-havermout-pindakaasmengsel, zodat het een geheel wordt. Optioneel kunnen er rozijnen toegevoegd worden.
- Zet de kom 2 minuten in de magnetron (1000 watt), het ei gaat hierdoor stollen en zorgt dat het mengsel een ‘cakeje’ wordt. Voeg eventueel nog wat rood fruit toe.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Energie: 491 kcal
- Koolhydraten: 46 gram
- Eiwit: 22 gram
- Vet: 23 gram