Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram zoete aardappel
- 200 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 paprika's
- 100 gram Griekse yoghurt
- 30 gram tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 10 ml olijfolie
- Optioneel: verse peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Boen de aardappels goed schoon en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie en prik er rondom enkele gaten in met een vork.
- Pak de aardappels per stuk in met aluminiumfolie en plaats ze voor 45 minuten in de oven, de aardappels zullen dan poffen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Verhit weer een klein scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder een paar minuten aan.
- Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak dit nog een paar minuten mee.
- Voeg op het laatst de kip weer toe en roer alles goed door. Proef even en voeg naar smaak peper, zout, paprika- en komijn- poeder toe.
- Haal de zoete aardappels uit de oven, pak ze uit en snijd ze open.
- Verdeel het mengsel van kip en groente over de aardappels.
- Schep op elke aardappel een klots Griekse yoghurt en garneer met peper en eventueel verse peterselie.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per portie
- 505 kcal
- 26,6 gram eiwit
- 72,0 gram koolhydraten
- 13,3 gram vet