Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram zoete aardappel
  • 200 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 10 ml olijfolie
  • Optioneel: verse peterselie

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2.  Boen de aardappels goed schoon en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie en prik er rondom enkele gaten in met een vork.
  3.  Pak de aardappels per stuk in met aluminiumfolie en plaats ze voor 45 minuten in de oven, de aardappels zullen dan poffen.
  4. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
  5. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  7. Verhit weer een klein scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder een paar minuten aan.
  8. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak dit nog een paar minuten mee.
  9. Voeg op het laatst de kip weer toe en roer alles goed door. Proef even en voeg naar smaak peper, zout, paprika- en komijn- poeder toe.
  10. Haal de zoete aardappels uit de oven, pak ze uit en snijd ze open.
  11. Verdeel het mengsel van kip en groente over de aardappels.
  12. Schep op elke aardappel een klots Griekse yoghurt en garneer met peper en eventueel verse peterselie.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie

  • 505 kcal
  • 26,6 gram eiwit
  • 72,0 gram koolhydraten
  • 13,3 gram vet