Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram kruimige aardappelen in schil
- 400 gram wortel
- 400 gram pastinaak
- 200 gram kikkererwten
- 400 gram (vegetarische) gehaktballetjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
- Laat de schil aan de aardappelen en snijd ze in partjes. Schil de wortel en de pastinaak en snijd in reepjes zoals frietjes.
- Leg de aardappel, wortel, pastinaak op de bakplaat en voeg de kikkererwten toe. Verdeel hier de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, naar smaak peper en zout over en schep goed om.
- Bak voor 10-15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, schep de groente op en voeg de (vega)gehaktballetjes toe. Bak nog eens 10-15 minuten tot het geheel gaar is. De baktijd kan verschillen per oven.
Verdeel over de borden en serveer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- 644 kcal
- 56 gram koolhydraten
- 29 gram eiwit
- 31 gram vet