Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g volkoren pasta
  • 6 zongedroogde tomaten (+ 1 el olie hiervan)
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • Olie
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 blikje linzen (uitlek gewicht 130 g)
  • 150 g (diepvries) doperwten
  • 2 el geraspte jong belegen kaas of edelgistvlokken
  • Basilicum voor garnering

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en de olie, knoflook, Italiaanse/ Provençaalse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
  3. Verhit olie in een pan, bak de paprika kort en voeg de tomatensaus toe.
  4. Voeg de linzen en doperwten toe en verwarm deze.
  5. Roer de pasta door de saus en serveer met kaas of edelgistvlokken en wat basilicum.

Voedingswaarde voor 1 portie

700 kcal

29,3 g eiwit

98,7 g koolhydraten

16,6 g vet