Ingrediënten voor 4 personen
- 560 g ravioli gevuld met spinazie en ricotta
- 1 knoflookteen
- 500 g cherrytomaten
- 80 g spekblokjes
- 300 g verse spinazie
- 200 g crême fraîche
- 50 g geraspte (oude) kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- Waterkoker
- Mesje
- Snijplank
- Pan met deksel
- Hapjespan
- Vergiet
Bereiding
- Breng een pan met deksel met water aan de kook (voor de ravioli)
- snijd de knoflook heel fijn
- halveer de cherrytomaten
- verhit een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de spekblokjes samen met de knoflook, 2 min op middelhoog vuur.
- voeg de cherrytomaten toe en pak nog eens 2 minuten
- kook de ravioli in 4-6 minuten gaar, giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel
- Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend heet water overheen zodat het slinkt. Druk met een lepel het vocht uit de spinazie.
- Voeg de spinazie en crème fraîche toe aan de hapjespan.
- Haal de hapjespan van het vuur en schep de ravioli erdoorheen.
- Verdeel over de borden en serveer met de geraspte kaas.
Voedingswaarde per portie
657 kcal
27 g eiwit
50 g koolhydraten
37 g vet