Ingrediënten voor 2 porties

  • 3 sneetjes casinobrood wit
  • 2 maatjes haring
  • Half bakje tuinkers
  • 1 tl mosterd
  • 25 g verse roomkaas naturel
  • Handje jong bietenblad en/of veldsla

Bereiding

  1. Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster.
  2. Verwijder de staartjes van de haring en maak ze los van elkaar.
  3. Knip de tuinkers van het bed.
  4. Roer de mosterd en de tuinkers door de roomkaas.
  5. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème.
  6. Snijd de sneetjes brood diagonaal door.
  7. Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en leg op elke driehoek 1 haringfilet. Leg de 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje.
  8. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een prikkertje.
  9. Bestrooi op bord met de rest van de tuinkers.

Suggesties

U kunt natuurlijk ook wat fijngesneden uitjes erbij doen.

Voedingswaarde per portie

275 kcal

20 gram eiwit

20 gram koolhydraten

13 gram vet