Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 500 gram winterpeen
- 1 tomaat
- olijfolie
- kruiden; komijn en koriander
- 400 gram bruine linzen
- 1 liter water
- groentebouillontablet
- 400 ml kokosmelk
Bereiding
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn, snijd de winterpeen en tomaten in blokjes.
- Verhit olie in een soeppan en bak de uien, knoflook glazig en bak de peen mee, voeg eventueel kruiden toe.
- Laat de linzen uitlekken en bak ze 5 minuten in de pan al omscheppend op middelhoog vuur.
- Voeg het water, de bouillontablet en kokosmelk toe aan de groente en linzen en laat dit 20 minuutjes zachtjes doorkoken. Schep de tomaat erdoor heen.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Suggestie
- De soep kan eventueel gepureerd worden met een staafmixer.
- Ook lekker als lunchgerecht
Voedingswaarde per portie
- Energie: 350 kcal
- Eiwit: 8 gram
- Koolhydraten: 22 gram
- Vet: 23 gram