Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten en bestaat in de basis uit gepocheerde eieren, tomatensaus en groenten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnzaad
- 800 gram gepelde tomatenblokjes
- 4 middelgrote eieren
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Verwarm een koekenpan en fruit de uit. Bak de knoflook, paprika en de kruiden (paprikapoeder en komijnzaad) samen mee.
- Voeg de gepelde tomatenblokjes bij het paprika- uimengsel. Breng met peper en zout op smaak en laat zachtjes koken voor 10 minuten.
- Maak een kuiltje in het mengsel en breek het ei hierin. Herhaal dit met de overige eieren. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 6-7 minuten zacht koken tot en eiwit gestold is.
- Serveer de shakshuka met een pitabroodje of couscoussalade met komkommer.
Voedingswaarde per portie
- 380 kcal
- 45 gram koolhydraten
- 16 gram eiwit
- 13 gram vet