Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten en bestaat in de basis uit gepocheerde eieren, tomatensaus en groenten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 800 gram gepelde tomatenblokjes
  • 4 middelgrote eieren

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  2. Verwarm een koekenpan en fruit de uit. Bak de knoflook, paprika en de kruiden (paprikapoeder en komijnzaad) samen mee.
  3. Voeg de gepelde tomatenblokjes bij het paprika- uimengsel. Breng met peper en zout op smaak en laat zachtjes koken voor 10 minuten.
  4. Maak een kuiltje in het mengsel en breek het ei hierin. Herhaal dit met de overige eieren. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 6-7 minuten zacht koken tot en eiwit gestold is.
  5. Serveer de shakshuka met een pitabroodje of couscoussalade met komkommer.

Voedingswaarde per portie

  • 380 kcal
  • 45 gram koolhydraten
  • 16 gram eiwit
  • 13 gram vet